Vállalkozásunk 1993 évben alakult Parádfürdői székhellyel, kezdetben kereskedelmi tevékenységre. A 11 szobás, 33 férőhelyes Muskátli Vendégfogadó épületet 1994 évben vásároltuk, és kezdtük meg panziós szolgáltató tevékenységünket. A másik 13 szobás 47 férőhelyes épület 1997 évben történt megvásárlásával alakult ki az összesen 24 szobával és 80 férőhellyel, konyha-étterem komplekszummal rendelkező vendégfogadó egység.

A két szállóépület Parád községen átvezető 24-es számú, Gyöngyöst Egerrel összekötő közlekedés út mentén, egymástól 150 méterre fekszik. Az A épület 2-4, illetve B épület 2-5 ágyas szobái egyaránt két szinten helyezkednek el. A szobákhoz a férőhelynek megfelelően kerültek kialakításra a közös WC és zuhanyzó helyiségek. A szállókon belül 2-2 televízióval felszerelt közösségi helyiség, kívül udvar illetve kert áll a vendégek rendelkezésére. Mindkét fogadóépület felszereltségénél fogva egyaránt alkalmas családok és iskolás csoportok fogadására és ellátására.

Iskolás kiránduló csoportok fogadását 1996 évben, erdei iskolás csoportokét pedig 1998 évben kezdtük. Erdei iskolás program szolgáltatásra már az első évben, 1998-ban, felkészültünk. A foglalkozások vezetését részben belső, részben külső munkatársak bevonásával oldjuk meg. Azóta a programok módosultak és bővültek. Programjainkat úgy állítottuk össze, hogy azoknál a Mátra hegység adta természeti lehetőség, valamint a Parádfürdőn 1826 óta működő gyógyfürdő intézmény környezetében kiépült gyógyüdülőhely jellege, továbbá az itt élő népcsoport , a palócság , hagyományinak megismerése domináljon. Ezen meggondolásból programjaink főleg ezen témakörökre irányulnak. Úgy véljük, hogy a jelzett tárgykörök alapvető fontosságú a jövő nemzedékének nevelésében. Mint közismert e vonatkozásban legnagyobb a lemaradásunk a fejlett nyugati államokhoz viszonyítva. Bízunk abban, hogy az ilyen tartalmú nevelési projektekhez az Európai Uniótól anyagi támogatás is szerezhető.

Vállalkozásunk 1996 év óta tagja a Magyarországi Ifjúsági Szállások Szövetségének, annak 1997 évben megalakult Észak-Magyarországi Régiójában tevékenykedik. E tagsági viszony tette lehetővé részvételünket több olyan rendezvényen, ahol ismereteket szerezhettünk az erdei iskola intézményrendszer működéséről. Ezen ismeretek birtokában állítottuk össze 1998 évben az első 5 napos erdei iskola programunkat. Rendszeresen részt vettünk a MISZSZ erdei iskolával kapcsolatos ismeretterjesztő - némelyiknél több napos továbbképzésen. Tagságunknak köszönhetően kerülhetünk a Szövetség keretén belül a szálláshelyeket propagáló kiadványokba és internetes honlapra.

Fogadóink jelentős forgalmat bonyolítanak családok, baráti társaságok, turista és egyéb civil szervezetek által szervezett csoportok elszállásolása és étkeztetése kapcsán. A vendégforgalom ilyen széleskörű összetétele miatt eddig is és ezt követően is az épületeket mind belsőleg, mind külsőleg ennek megfelelő esztétikai és felszereltségi szinten tartjuk. A beruházás jellegű fejlesztéseket is ezen szempontok figyelembevételével tervezzük és kerülnek megvalósítására.

 

Készítette: CREOART 2007 Minden jog fenntartva Muskátli Vendégfogadó, Parádfürdő